Як вибрати настільну гру для всієї сім’ї: декілька порад

Настільні ігри — це чудовий спосіб провести час з родиною та друзями. З їх допомогою можна розважитись, розвинути пам’ять, логіку, уяву та комунікаційні навички. Проте, щоб настолка була дійсно цікавою для всіх гравців та не набридла через деякий час потрібно правильно вибрати гру. В чому особливість сімейних настільних ігор та що варто враховувати при їх виборі — читайте в цій статті.

Як правильно вибрати сімейну настільну гру

Вибір настолки, яка сподобається всім членам сім’ї, може бути досить складним. У кожного є свої вподобання та уміння, тому при виборі сімейної настільної гри варто враховувати наступні характеристики.

gallery-image

Вік та кількість гравців

Настолка повинна відповідати віку, інтересам та рівню гравців. Наприклад, для дітей дошкільного віку варто підібрати гру з картинками, фішками, кубиками або пазлами. Вона допоможе розвинути у малечі увагу, спостережливість та фантазію.

Для дітей молодшого шкільного віку підійдуть ігри з логічними завданнями, словами, числами або картами. Такі настолки стимулюють розвиток логічного мислення, пам’яті, мовлення та стратегічних навичок. 

Для дорослих та підлітків можна вибрати ігри, які розширюють загальну ерудицію та соціальну компетентність. Це можуть бути настолки з питаннями з різних сфер, з рольовими іграми або іграми-викликами.

Окрім цього варто враховувати кількість учасників. Настільні ігри бувають як для великої компанії, так і для двох людей чи дуельними.

Тривалість гри

В залежності від правил, жанру та інших особливостей настільної гри, вона може бути короткою (наприклад, складатись з декількох раундів), або навпаки довготривалою (займати декілька годин, а то навіть і днів). Щоб всім було весело та цікаво грати в настолку, варто врахувати скільки часу учасники готові їй приділити.

Жанр та складність

Великий вибір настолок дозволяє підібрати гру в досить різних жанрах та з різним рівнем складності. Найбільш популярними є такі ігри:

  • стратегічні;

  • економічні;

  • логічні;

  • творчі;

  • пригодницькі;

  • фентезі.

Що стосується складності, то початківцям краще вибирати не надто складні ігри, щоб не відбити бажання приймати в них участь. Якщо ж настолки стануть регулярною розвагою в сім’ї, тоді можна поступово підвищувати рівень складності.

gallery-image

Чому варто придбати сімейну настільну гру

Гра в настолку з сім’єю чи друзями дозволяє урізноманітнити дозвілля та гарно провести час разом. Окрім цього настолки сприяють:

  • Покращенню емоційної сфери. Більшість настільних ігор розвивають емоційний інтелект. Настолки вчать контролю емоцій та співпереживанню іншим.

  • Розвитку розумових та творчих здібностей. За допомогою відповідних настолок діти можуть швидше навчитись рахувати та читати, розвинути увагу та уяву.

  • Зняттю стресу. Під час гри можна відволіктись від буденних справ та проблем, зосередившись на вирішенні завдань.

Також особливістю настільних ігор є те, що вони не потребують багато місця, електроенергії чи спеціального обладнання. В них можна грати майже в будь-яких умовах, наприклад, вдома, на дачі чи під час подорожі.

За допомогою настільної гри можна провести час весело та з користю. Правильно підібрана настолка дозволить учасникам більше дізнатись один про одного та навчитись співпрацювати. Ознайомитись з широким асортиментом настільних ігор та підібрати ту, в яку буде цікаво грати з сім’єю та друзями, можна в інтернет-магазині «Така Гра».

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *