Наркозне ветеринарне обладнання: для чого воно потрібне

Якщо у ветеринарній клініці є хірургічне відділення, то воно обов’язково повинно бути обладнане наркозним апаратом. Таке обладнання для підтримки життя допомагає точно та правильно дозувати ліки, а також надійно контролювати стан тварини під дією наркозу. В цій статті розповідаємо все, що потрібно знати про наркозне обладнання для ветклініки.

В чому особливість наркозного обладнання для ветеринарії

Головна функція ветеринарного наркозного апарату полягає в поступовому введенні чотирилапого пацієнта у стан медикаментозного сну. Це відбувається завдяки газоподібним анестетикам, що надходять через легені тварини, після чого розчиняються в крові та потрапляють у мозок, де викликають сон.

Під час введення в стан наркозу є дуже важливим використання оптимальної дози. Анестезіологічний апарат дозволяє ввести максимально точну пропорцію наркозу, тим самим уникнувши будь-яких помилок. Окрім цього, за допомогою спеціального обладнання значно легше контролювати стан тварини та процес її дихання.

gallery-image

З чого складається наркозне обладнання для ветклініки

Обладнання для діагностики та підтримки життя пацієнтів обладнується:

  • контролерами — допомагають здійснювати максимально точне дозування лікарських препаратів і кисню, що вводяться;

  • захистом від надлишкового тиску — запобігає ризику виникнення надмірного тиску повітря в кисневій системі тварини;

  • випарником — використовується для інгаляційного наркозу, тобто подається у процесі дихання;

  • адсорбером — дихальний контур має оптимальну місткість та підходить для тварин невеликого і середнього розміру;

  • акумулятором — у випадку відсутності електроенергії забезпечує автономну роботу приладу протягом приблизно 2-х годин;

  • кольоровим сенсорним екраном — дає зручний та читабельний доступ до всієї необхідної інформації про актуальний стан тварини.

Сучасне ветеринарне наркозне обладнання виготовляється з урахуванням специфіки різноманітних тварин, а також розмірів та анатомії їх органів дихання.

Які головні переваги наркозного обладнання для ветклініки

Наркозні прилади для ветклініки значно розширюють можливості під час лікування. Зокрема вони дають можливість:

  • Ввести наркоз з максимальною точністю. Це, мабуть, є головною перевагою приладу, оскільки навіть найменша помилка під час дозування може призвести до летального результату.

  • Ефективно знерухомити та знеболити тварину. Це дає можливість хірургу під час операції виконати кожен етап спокійно та точно.

  • Подавати кисень у необхідному обсязі. Крім цього, прилад також автоматично контролює кількість вуглекислого газу, який видихає тварина.

  • Штучно вентилювати легені. Оскільки дихання тварини перебуває під контролем, при потребі їй можна подати свіжу дозу кисню.

  • Відстежувати показники життєдіяльності організму. Під час використання наркозний ветеринарний апарат постійно контролює дихання та серцебиття.

  • Подавати анестезію. Циркуляція анестезії відбувається за допомогою спеціальної системи клапанів, що працюють лише в одному напрямку.

  • Здійснювати відведення вуглекислого газу. Повітря, яке видихає тварина під час операції усувається через збирач.

  • Надавати допомогу при апное. Для цього прилади обладнані технологією резервного вентилювання.

Наркозний апарат — це незамінна річ у випадках, коли при тривалій діагностиці чи хірургічній операції потрібно знизити рівень стресу та усунути больові відчуття тварини. Придбати таке обладнання можна на сайті магазину Minday-bio.

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *