Що чекає на користувачів iPhone 16 Pro – 10 нововведень смартфона Apple

Вже зараз зрозуміло, що майбутній iPhone 16 Pro – це більше, ніж просто смартфон. Новий смартфон від Apple обіцяє стати проривом у світі мобільних технологій. 11 кардинальних змін, які торкнулися пристрою, змусять вас поглянути на свої звички користування телефоном по-новому. Про них розповідають фахівці Avic, магазину гаджетів та техніки, де новий флагман буде представлено в асортименті (щойно новинка з’явиться в продажу в Україні).

10 новацій флагмана iPhone 16 Pro

  1. Нова материнська плата. Згідно з інсайдами, виглядає вона зовсім інакше, ніж ті, що стоять на поточних версіях айфонів. Це означає, що апаратна начинка 16 Pro також видозміниться. Можливо, частково це пов’язано з тим, що діагональ стане 6,9 дюйма, та збільшиться автономність пристрою.
  2. Нова батарея. Вона буде меншою за розміром, але при цьому матиме велику ємність і термін служби. Також зміниться її зовнішній вигляд.
  3. Дизайн. iPhone 16 Pro отримає додатковий виріз для нової кнопки, розташованої під кнопкою живлення. Вона працюватиме так само, як кнопка «Home» у старих версій iPhone, або ж як трекпад.
  4. Новий чип. Очікується чипсет A18 Pro, що може мати більше ядер для Neural Engine. За підтримки від 8 ГБ оперативної пам’яті, він зможе обробляти більше задач штучного інтелекту. Та, звісно, з ним смартфон Apple додасть в продуктивності.
  5. Функції AI. Нарешті мають стати доступними в самому пристрої, а не у «Хмарі».
  6. Оновлений OLED. Екран буде виконано з нового матеріалу, такого як у Samsung S24. За рахунок цього, зображення iPhone 16 Pro стане значно яскравішим та споживатиме менше енергії. До того ж, не перегріватиметься та, загалом, покращить автономність смартфона.
  7. Оновлений титановий корпус із поліруванням. Має виглядати винятково цікаво та на практиці покаже себе ще краще, ніж поточна версія «основи» айфон.
  8. Камери. Не вдаючись до вже відомих характеристик, зауважимо, що iPhone 16 Pro зніматиме фото зі значно меншою кількістю відблисків та різноманітних дефектів.
  9. Технологія BRS. Її застосування в Айфон 16 Про гарантує ще більш тонкі рамки екрану, що зробить пристрій майже «безрамковим».
  10. Кнопка дії. Рішення має забезпечити швидкий доступ до певних функцій «яблучного» флагмана або ж використовуватиметься, як кнопка «затвору» камери.

Коли Айфон 16 з’явиться в Україні?

Орієнтовна дата виходу смартфона Apple – 10 вересня 2024 року. Це саме той – другий вівторок осені, коли Apple, зазвичай, презентують свої нові продукти. В продажу, зокрема, в магазині Avic купити iPhone 16 Pro можна буде приблизно з 20 вересня 2024.

Що відомо про iPhone 16 Pro – характеристики

А тепер про деякі загальновідомі точні цифри та параметри цього смартфона. Відповідно до витоків:

  • розміри iPhone 16 Pro становитимуть 149,6 x 71,45 x 8,25 мм. Більший екран означає більший корпус. Він стане трохи ширшим і вищим, ніж у iPhone 15 Pro, але товщина матеріалу залишиться звичною;
  • крім стандартних, iPhone 16 Pro можуть з’явитися у двох абсолютно нових титанових кольорах – Desert Titanium та Titanium Gray;
  • Айфон 16 Про отримає дисплей більшого розміру — 6,3 дюйми, що збільшить висоту і ширину корпусу пристрою. Також може бути застосована технологія мікролінзових матриць для більш яскравих та енергоефективних OLED-панелей;
  • моделі iPhone 16 Pro отримають чіп A18 Pro із додатковим ядром GPU. A18 Pro буде оснащений посиленим нейронним двигуном з додатковими ядрами для швидкої обробки завдань машинного навчання;
  • ексклюзивний сенсор камери Sony IMX903 1/1,14 дюйма захоплюватиме більше світла для отримання чіткіших деталей зображення. Додавання технології двошарових транзисторів покликане посилити світлочутливість для більш яскравих фотографій.

Також можливе збільшення швидкості провідної зарядки до 40 Вт, а також MagSafe до 20 Вт. У моделях iPhone 16 Pro також використовуватиметься новий модем Snapdragon X75 від Qualcomm.

Щойно Айфон 16 Про з’явиться в продажу, замовити його з доставкою по Україні можна на сайті avic.com.ua

Написать ответ

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *